San Martin hotel

San martin
2016
website, concept, creative writing

I designed a website for a hotel and a restaurant in the wine region of Goriska brda. I also wrote the creative copy for the entire site.

Za hotel in restavracijo v Goriških brdih sem oblikovala spletno stran in napisala pripadajoči tekst za celotno stran.

 

SAN MARTIN WEBSITE COPY

San Martin
Zeleni griči posejani s terasastimi vinogradi in oljčnimi nasadi. Karizmatični in dobrosrčni briški ljudje. Izjemna kulinarična ponudba podkrepljena z vrhunskimi lokalnimi vini. Narava in mir. Vse to so Goriška Brda, v osrčju katerih se nahaja butični hotel San Martin, kjer sta dobro počutje in vrhunska izkušnja gostov vedno na prvem mestu.

Romantičen hotel s čudovito razgledno teraso, wellness centrom, konferenčno sobo in izjemno restavracijo, je prava izbira za vaša poslovna srečanja ali vikend oddih v družbi najdražjih.

O hotelu
Hotel San Martin je rezultat predanosti in poguma Vesne in Bogdana, dveh podjetnih bricev, zaljubljenih v svojo domačo pokrajino.  Včasih je bila tu šola, najprej italjanska, nato jugoslavanska, dokler je niso opustili in je stavba začela propadati. Vesna in Bogdan sta v tem delu Šmartnega, idilične briške vasice, videla veliko več kot propadajočo šolo. Vsak s svojo zakladnico znanja in izkušenj, Vesna s področja prodaje, hotelirstva in vinarstva in Bogdan s področja gradbeništva, sta na noge postavila San Martin, ki ni samo hotel ampak življenski projekt in njun drugi dom.

Aktivnosti
Goriška Brda so sicer znana po svojih izjemnih vinih in kulinariki, a so idealna tudi za tiste, ki si poleg gurmanskega razvajanja želijo aktivnega oddiha. Naj bo to pohodništvo, kolesarjenje ali golf, razgiban teren briške pokrajine ponuja krasne peš in kolesarske poti, ki ob vsakem letnem času ponujajo drugačno kuliso.

Ljubitelji zgodovine in kulture se v briških vasicah lahko ustavite v mnogih cerkvicah, gradovih in vilah ali pa se avanturistično podate v raziskovanje bližnjih kanjonov in grap.

Hotel San Martin je del projekta Alpe Adria Trail, pohodniške poti, ki se razteza od osrčja avstrijskih Alp pa vse do Jadranskega morja. Skozi celo leto sem prihajajo navdušeni pohodniki in kolesarji s celega sveta. V hotelski kolesarnici lahko shranijo svoja kolesa, opravijo manjša popravila ali pa samo operejo svojo športno opremo in se pripravijo na nadaljevanje poti.  Sicer pa mnogi ostanejo dlje, kot so sprva načrtovali. Goriška brda so pač ponavadi ljubezen na prvi pogled. Ali pa grižljaj, kakor hočete.

Vinoteka
Goriška Brda v zadnjih letih doživljajo pravi vinski razcvet in lokalna vina so stalnica na seznamu najboljših vin pri nas in tudi v svetu. A kvaliteta briških vin je poznavalcem znana že zelo dolgo. Ugodna geografska lega, raznolika klima in edinstvena sestava briške zemlje namreč dajejo vinom izjemne karakteristike.

Na seznamu vrhunskih lokalnih vin najdemo mednarodno priznane in cenjene vrste kot so chardonnay, merlot, sivi pinot in cabarnet sauvignon, a tipična briška vina so tista iz rumene rebule, pinele, barbere ali refoška, avtohtonih vrst trt, ki tu rastejo že stoletja.

Pri izbiranju ponudbe vin v vinski kleti San Martin ni bilo nič prepuščeno naključju. Vesna in Bogdan, oba someljeja in poznavalca lokalnih vin, sta v ponudbo premišljeno vključila le najboljša in najbolj posebna briška vina.Gostom hotela San Martin in tudi vsem obiskovalcem restavracije svetujeta pri izbiri kozarca vina ob večerji ali pa organizirata vinsko degustacijo, kjer Bogdan s svojim izjemnim znanjem gostom podobneje predstavi bistvo briških vin in njihove posebnosti.

Kulinarika
Restavracija San Martin je s svojim razgledom in prijetno toplo atmosfero zagotovo srce celotnega hotela. Je prostor za druženje in prijateljski klepet ter za raziskovanje briške kulinarične ponudbe ob kozarcu dobrega vina.

V kuhinji restavracije vse temelji na lokalnih in svežih sestavinah. Zelenjava in zelišča namreč rastejo na vrtu, ki se razprostira tik pod hotelom. Ob vrtu je zasajen tudi nasad 150 oljk po okolju prijazni biodinamični metodi.

Bogdan in Vesna se zavedata pomena svežih in ekoloških sestavin in zato čimveč pridelata sama ali pa prvovrstne domače produkte poiščeta pri sosedih in prijateljih. Sveže in kvalitetno uležano meso pri lokalnem mesarju, sadje pri sosedih ali pa sveže ulovljene ribe pri preverjenih ribičih.

Ponudba  jedi v restavraciji San Martin se spreminja iz tedna v teden. Včasih tudi iz dneva v dan.  V kuhinji je namreč največ pozornosti posvečene izbiri kvalitetnih sestavin, ki pa so največkrat sezonske. Spomladi, ko raste čemaž so tu čemaževa juha in namazi, poleti lahke zelenjavne juhe in solate, pozimi pa ješpren z domačim suhim mesom ali lazanja s klobasami.

Seveda pa so v ponudbi tudi stalne jedi, ki so sveže pripravljene skozi celo leto. Domači ravioli s sirom in špinačo na primer, pa dobro meso ali tortelini z dimljeno postrvjo. Še posebej čudovite so tudi sladice iz domačega sezonskega sadja, ki ga je v Brdih res v izobilju. Fige, grozdje, češnje, marelice in breskve so s svojimi polnimi paletami okusov pravi navdih za sezonsko kuhinjo.